របៀបស្ងោរស៊ុបមាន់ខ្មៅថ្នាំចិន
របៀបស្ងោរស៊ុបមាន់ខ្មៅថ្នាំចិន
គ្រឿងផ្សំ ៖
– មាន់ខ្មៅ
– គ្រឿងថ្នាំចិនសែរស្ងោរមាន់ ១ កញ្ចប់ ( ដែលអាចរកទិញបានគ្រប់ហាងថ្នាំចិនសែរនិងទីផ្សារ)
– ខ្ទឹមស មើមខ្ញី
– ស្ករ ម្សៅសុ៊ប អំបិល ទឹកត្រី
របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ស្ងោរមាន់ខ្មៅ មួយពុះចោល អោយបាត់ជាតិចំអាប។ ស្រង់ចេញ ទុកទៅម្ខាង។
២- លីងខ្ទឹមស អោយឈ្ងុយ រួចចាក់ទឹកត្រីចូល អំបិលនិងស្ករ កូរអោយឈ្ងុយ ទើបចាក់ទឹកចូលដាំអោយពុះ។
៣- ពេលទឹកពុះ ដាំមើមខ្ញីដាក់មួយដុំ ហើយដាក់មាន់ ដាក់ថ្នាំចិនចូល ដាក់ រំងាស់ កុំគ្របគម្របឆ្នាំង។ បើគ្របនឹងធ្វើអោយទឹកស្ងោរល្អក់ ហើយឆាប់ផ្អូម។
៤- នៅពេលមាន់ផុយទន់សាច់ ទើបដាក់ម្សៅស៊ុប ហើយភ្លក្សថែមថយតាមចំណូលចិត្ត ជាការស្រេច។
^ ត្រូវហូបពេលក្ដៅហុយៗ ទើបមានរស់ជាតិ ^
– មាន់ខ្មៅ
– គ្រឿងថ្នាំចិនសែរស្ងោរមាន់ ១ កញ្ចប់ ( ដែលអាចរកទិញបានគ្រប់ហាងថ្នាំចិនសែរនិងទីផ្សារ)
– ខ្ទឹមស មើមខ្ញី
– ស្ករ ម្សៅសុ៊ប អំបិល ទឹកត្រី
របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ស្ងោរមាន់ខ្មៅ មួយពុះចោល អោយបាត់ជាតិចំអាប។ ស្រង់ចេញ ទុកទៅម្ខាង។
២- លីងខ្ទឹមស អោយឈ្ងុយ រួចចាក់ទឹកត្រីចូល អំបិលនិងស្ករ កូរអោយឈ្ងុយ ទើបចាក់ទឹកចូលដាំអោយពុះ។
៣- ពេលទឹកពុះ ដាំមើមខ្ញីដាក់មួយដុំ ហើយដាក់មាន់ ដាក់ថ្នាំចិនចូល ដាក់ រំងាស់ កុំគ្របគម្របឆ្នាំង។ បើគ្របនឹងធ្វើអោយទឹកស្ងោរល្អក់ ហើយឆាប់ផ្អូម។
៤- នៅពេលមាន់ផុយទន់សាច់ ទើបដាក់ម្សៅស៊ុប ហើយភ្លក្សថែមថយតាមចំណូលចិត្ត ជាការស្រេច។
^ ត្រូវហូបពេលក្ដៅហុយៗ ទើបមានរស់ជាតិ ^
របៀបស្ងោរស៊ុបមាន់ខ្មៅថ្នាំចិន
Reviewed by Unknown
on
12:00 AM
Rating:
No comments:
Post a Comment